Voetverzorging

Voetverzorging quick fix voor je voeten

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met mooie voeten. Maar als je ze goed verzorgt, dan kun je er in ieder geval mee voor de dag komen en krijg je meer zelfvertrouwen. Direct aan de slag dus! Wij geven je alvast wat tips voor de optimale verzorging van je voeten.

Weken en wassen
Je begint altijd eerst met een grondige wasbeurt door je voeten te weken in lauw water. Oude nagellak resten verwijder je met nagellak remover. Voor een extra verfrissend en verzorgend effect voeg je een speciaal bruistablet aan het water toe. Haal het te veel aan eelt weg met een puimsteentje (wanneer je voeten droog zijn kun je dit doen met een voetvijl of rasp). Let op dat je niet alles verwijdert want je hebt eelt nodig om je voetzolen te beschermen.

Scrubben
Scrub vervolgens je voeten met een speciale voetenscrub. Scrubben veer een prettige voetverzorging verwijdert niet alleen dode huidcellen, het voorkomt ook eeltopbouw en stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast is het ook heerlijk ontspannend voor je vermoeide voeten.

Knippen en vijlen
Te lange nagels irriteren in je schoenen en trekken vuil aan. Regelmatig knippen en vijlen dus. Knip je nagels altijd recht af met een speciale nagelknipper om ingroeien te voorkomen. Na het voetenbad zijn je nagels lekker zacht dus ideaal om ze te knippen. Haartjes op je tenen kun je weghalen met harsstrips. Heb je niet zoveel haartjes, epileer ze dan of hanteer het scheermes (dan moet je het wel iedere dag doen).

Smeren maar!
Voetverzorging met een intens voedende en verzorgende voetencrème. Vergeet je nagelriemen niet! Extreem droge voeten kun je het best insmeren voordat je naar bed gaat met een dikke laag creme speciaal voor zeer droge voeten. Je hielen zijn niet van de een op andere dag weer zacht, deze moet je voorlopig iedere dag even insmeren voor een optimale voetverzorging.

Nagels lakken
Bij het lakken van je teennagels moet je goed opletten dat je nagels vetvrij zijn. Gebruik daarna altijd een kleurloze basislak of basecoat zodat je nagels niet verkleuren door de gekleurde lak. Hierna kun je ze lakken met de kleur die je leuk vindt. Om geklieder te voorkomen kun je een teenspreider gebruiken. Wil je liever een naturel look, kies dan voor een lichte witte of beige tint. Erg klassiek maar toch trendy is de French Pedicure: naturel nagels met een wit randje. Voor de finishing touch verzorg je je nagels met een paar druppeltjes verzorgende nagelolie.

Bruine voeten
Vergeet je voeten niet als je gebruik maakt van een zelfbruiner! Smeer de bovenkant van je voeten en je tenen lichtjes in. Voorzichtigheid is hier geboden als je droge voeten hebt, want dan zie je al snel wat streepjes. Ben je nog niet zo geoefend, gebruik dan een bruinende bodylotion, deze zijn vaak wat milder kleurend en helpen tegen droogheid.

Lees ook meer over handverzorging.

Stem!