Nagelbijten

Remedies tegen nagelbijten

Mooie handen en verzorgde nagels zijn in feite je visitekaartje. Niets is zo afstotend als zwarte rouwrandjes of tot op het bot afgekloven nagels! Het is echt wonderlijk hoeveel mensen (voornamelijk mannen) er met vieze smoezelige handen rondlopen door het nagelbijten.

Je kunt alvast beginnen met je handen regelmatig te wassen. Dus pak een nagelborsteltje, leg deze naast je wastafel en geef je handen regelmatig een goede schrobbeurt. Neem een lekkere zachte zeep en smeer daarna je handen in met een goede handcrème en je ziet er weer netjes uit! Heel gemakkelijk!

Stop met nagelbijten
Nagelbijten is echt vreselijk: het ziet er niet uit en het is ontzettend verslavend. Probeer maar eens van deze nare gewoonte af te komen. Nagelbijten begint al vroeg in je jeugd en sommige mensen komen er echt nooit meer vanaf. Als je kinderen hebt die nagelbijten, leer het ze zo snel mogelijk af! Vooral in stressvolle momenten beginnen de meeste mensen weer aan hun nagels te knagen.

Enkele tips die nagelbijten voorkomen

  • Draag handenschoenen: nagelbijten door een handschoen gaat moeilijk
  • Neem overal een nagelvijl mee (behalve in het vliegtuig…maar dan ben je misschien weer gestressed), zodat je ruwe randjes en oneffenheden die je wil afbijten direct kunt wegvijlen
  • Gebruik anti-nagelbijtproducten. Er zijn een aantal producten op de markt die nagelbijten tegengaan, maar de hardcore nagelbijter laat zich hier vaak niet door stoppen.
  • Lak je nagels en laat ze zien, wie weet dat je het nagelbijten dan wel laat! Want afgekloven nagellak is geen gezicht.
  • Laat nepnagels of harsnagels opplakken.

Lees ook meer over:
Handverzorging
Nagels & verzorging

Wat doe jij om nagelbijten te voorkomen?
Lees meer over nagelbijten

Producte nagelbijtenn

BYTE-X aanstipvloeistof
BYTE-X zorgt ervoor dat je stopt met nagelbijten en duimzuigen. Het is onzichtbaar en maakt jee nagels niet broos.

Lees meer over BYTE-X aanstipvloeistof tegen nagelbijten

Stem!