Mini buikspieren workout

Mini buikspieren workout

Waarschijnlijk heb je de gedachte aan een keiharde en gespierde buik al heel lang vaarwel gezegd. Vooral na zwangerschappen of sinds je 40 uur per week stil achter je bureau zit.  Het is lastig, maar niets is onmogelijk….je kunt je buik met de juiste voeding en oefeningen wel weer redelijk in shape krijgen, zodat je zonder gene die leuke bikini kan dragen in de zomer.

We geven je een aantal goede buikspieroefeningen die je buik een stukje strakker maken en die redelijk snel resultaat boeken in verschillende gevallen.

Bekijk hieronder de Mini buikspieren workout

Wanneer je last hebt van een slechte rug
De beste oefening om dan te doen is deze liggende oefening die je buik en rugspieren traint (let erop dat het niet pijn gaat doen en je oefeningen mag doen van je dokter): Lig plat op je buik, je hele lichaam ligt tegen de grond. Leg je handen onder je kin, span je lage rugspieren aan en lift je borstkas ongeveer 30 graden van de grond. Houd deze positie even vast en laat je langzaam zakken.

Wat je niet moet doen: buikspieroefeningen met je knieën aan een kant. Bij deze oefening draai je je ruggengraat en belast je deze onnodig.

Achter je bureau
Een handige oefening voor achter je bureau, die je perfect kunt doen zonder van je stoel te hoeven: Ga rechtop zitten in een stevige stoel zonder armleuningen. Pak de hoeken van de stoel vast net voor je heupen. Terwijl je jezelf ondersteunt met je handen, trek je langzaam je knieën op richting je borstkas. Adem uit, houdt vast en laat je knieën langzaam zakken.

Buikspieren
Leg je benen op een stoel of houd ze in de lucht, dit maakt je ‘normale’ buikspieroefening wat zwaarder en meer effectief. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en leg je onderbenen horizontaal op een stoel. Zorg dat je bovenbenen in een rechte hoek zijn met je onderbenen. Span je buikspieren aan en lift je bovenlichaam ongeveer 30 graden van de vloer. Houd even vast en laat langzaam zakken. Wil je deze oefening zwaarder maken, houd dan je benen rechtop in de lucht. Deze oefening is effectiever dan de traditionele situp.

Verstevig je taille
Ga op je rug liggen met knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Zet je linker enkel op je rechterknie. Doe je handen achter je hoofd met je ellebogen naar buiten wijzend. Beweeg je rechter schouder langzaam richting je linker knie. Ondertussen lift je het bovenste gedeelte van je rug en draai je deze een beetje mee. Houd je ellebogen altijd naar buiten wijzend en nooit naar voren. Trek ook niet aan je hoofd of nek. Laat je langzaam zakken en voer de oefening uit bij de andere kant.

Hoe vaak moet je de oefening herhalen?
Het gaat hier om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Je kunt beter een paar oefeningen geheel goed uitvoeren met een laag aantal herhalingen (bijvoorbeeld 10) en langzaam het aantal opvoeren, dan bijvoorbeeld 50 slecht uitgevoerde oefeningen die geen resultaat geven. Wissel iedere zes weken van oefening om je buikspieren actief te houden.

Lees ook :
Stress relief work out

Stem!