Ultrasound liposuctie – de VASER methode

Ultrasound liposuctie – de VASER methode

De Vaser methode is een vorm van ultrasound liposuctie en werkt door middel van geluidsgolven. Er zitten vele voordelen aan deze methode, maar het is niet voor iedereen de juiste oplossing.

liposuctie VASER methodeVoordeel van de Vaser methode
Het vet wordt eerst vloeibaar gemaakt en daarna pas verwijderd. Een groot voordeel hierbij is dat het overige weefsel intact blijft. Schade aan bindweefsel, zenuwen en bloedvaten blijft beperkt. Hierdoor heb je nauwelijks last van pijn, stijfheid en blauwe plekken. Je herstelt dus sneller.

De warmte die de ultrasound energie uitstraalt laat de huid wat krimpen, waardoor de huid in het behandelde gebied strakker en gladder wordt.

Het verschil met ‘traditionele liposuctie’
Overtollige vetophopingen bevatten niet alleen vetcellen, maar ook bind- weefsel, zenuwen en bloedvaten. Deze moeten intact gelaten worden.

In tegenstelling tot de traditionele methodes van (ultrasound) liposculptuur wordt bij de VASER technologie het vet eerst vloeibaar gemaakt en daarna pas verwijderd. Hierdoor kun je heel selectief en nauwkeurig te werk te gaan en is er veel minder risico op verbranding van het weefsel door de ultrasound energie.

Voor wie is de Vaser methode geschikt?
Niet iedereen komt in aanmerking voor de Vaser methode. De plastisch chirurg zal dit met je bespreken in het consult voorafgaand aan de behandeling. Deze methode is vooral geschikt voor de huid die wat minder elastisch is en voor gebieden die moeilijk bereikbaar zijn, zoals de mannelijke borst, onderkin, binnenkant bovenbenen, bovenarmen, buik en plekken met veel bindweefsel te behandelen.

De behandeling
De behandeling met de VASER methode is maar voor een gedeelte afwijkend van de ‘gewone’ liposculptuur behandeling. Bij de VASER methode wordt er ook een verdovende oplossing ingespoten, die is tevens ontsmettend werkt, de bloedvaten samentrekt en het vet gemakkelijker vloeibaar laat worden. Nadat de vloeistof voldoende ingewerkt is, wordt met een dunne buis de ultrasound energie over het te behandelen gebied verspreid. Hierdoor wordt het vet vloeibaar. Met een dunne afzuigbuis wordt daarna pas het vloeibare vet, ondersteund door massage, afgezogen.

Na de behandeling
Na de behandeling verloopt alles nagenoeg gelijk aan de normale liposculptuur. Het verschil is dat het herstel wat sneller verloopt en dat je minder last hebt van ongemak, pijn, stijfheid en blauwplekken.

Het resultaat
In vergelijking tot de normale liposculptuur is het resultaat gladder en strakker en iets meer volspelbaar.

Kosten
De kosten van een liposuctie door middel van de Vaser methode worden niet vergoed door je ziektekostenverzekeraar. Het tarief van de Vaser methode ligt gemiddeld wat hoger dan een ‘gewone’ liposuctie. Vraag je plastisch chirurg om meer informatie.

Welke kliniek?
Tot nu toe is de Velthuiskliniek de enige kliniek in Nederland die deze Vaser behandeling uitvoert. Kijk in onze kliniekengids voor het adres.

Liposuctie / Liposculpture
Liposculpture is een moderne en meer verfijnde vorm van liposuctie. Liposuctie betekent letterlijk vet afzuigen. Met deze techniek worden hardnekkige, plaatselijke vetophopingen verwijderd die zelfs met lijnen of sporten niet weg gaan.

Meer over Liposuctie / Liposculpture

Stem!

 
41