Borstlift borstlifting zonder chirurgie, chirugie met prothese, slappen borsten

Alles over borstlift

Vrouwen die een borstlift overwegen, doen dit omdat hun borsten slapper zijn geworden. Dit kan komen door verlies van elasticiteit van de huid, fors gewichtsverlies of als gevolg van een of meerdere zwangerschappen. Een borstlift kan ze de vorm en stevigheid van hun borsten weer teruggeven.

In de basis zijn er drie mogelijkheden:

  1. Bij een lichte verslapping kan een borstlift voorkomen worden door het plaatsen van een prothese met een extra projectie: de McGhan 510. Plaatsing van deze prothese kan voor hen betekenen dat ze met een prothese kunnen volstaan en dus geen borstlift nodig hebben. Een bijkomend voordeel is dat ook een lifting van de tepel en het tepelhofcomplex optreedt. De borst krijgt dus een veel mooier aanzien.
  2. Bij een slappe maar nog volle borst kan een mooi resultaat worden behaald met alleen een borstlift.
  3. Het ook is mogelijk om een borstlift te combineren met een borstvergroting. Dit is een interessante keuze als de borsten niet alleen slapper zijn geworden, maar bovendien ondervuld zijn.


Voor de ingreep

Het eerst consult duurt gemiddeld een half uur tot drie kwartier. Deze tijd is zeker nodig om goed te kunnen inschatten welke ingreep precies nodig is om tot het optimale resultaat te komen. Zaken die hierin een belangrijke rol spelen zijn de mate van verslapping van de borsten, de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en hoeveelheid van het borstklierweefsel, eventuele onregelmatigheden in de borstklier en natuurlijk je persoonlijke wensen ten aanzien van het eindresultaat. Gerichte informatie hierover helpt bij het maken van de juiste keuze.

De ingreep
Een borstlift geschiedt meestal met een opname van één dag. Je mag dus de dag na de operatie weer naar huis. Wanneer er gekozen kan worden voor het plaatsen van alleen een prothese kun je de dag van de operatie weer naar huis.

Voor de ingreep bestaan diverse technieken. Welke daarvan ik uiteindelijk kies, is afhankelijk van de elasticiteit van de huid, de grootte en vorm van de borsten en iemands persoonlijke wensen voor het eindresultaat. Bij de meest gebruikte methode wordt gebruik gemaakt van drie insneden in de borst: rondom de tepelhof, van de onderrand van de tepelhof verticaal naar beneden en horizontaal in de natuurlijke curve van de borstplooi. Als de overtollige huid is verwijderd kan de borst weer worden opgebouwd.

Na de ingreep
In totaal is met de ingreep anderhalf uur gemoeid. De borsten worden daarna afgeplakt met een smalle tape. Ook worden mogelijk drains geplaatst om wondvocht af te voeren. Deze worden dan na een dag verwijderd.
Op de dag na de ingreep is het alweer mogelijk om voor korte perioden uit bed te zijn. Wel is het raadzaam vier weken een stevige sportbeha te dragen en geen zware objecten te tillen of aan sport te doen. De hechtingen worden na twee weken verwijderd en daarna volgt nog een nacontrole.

Stem!