Stofwisseling versnellen

Stofwisseling versnellen

Ondertussen weten we het wel…. Willen we afvallen, dan moeten we ervoor zorgen dat we minder calorieën binnen krijgen, dan ons lichaam nodig heeft. Pas dan gaat het lichaam aan de slag met het verbranden van opgeslagen vet en verliezen we dus gewicht.

De snelheid waarmee de calorieën en het opgeslagen vet verbrand wordt, hangt af van je metabolisme / stofwisseling. Je stofwisseling kan je helpen te versnellen, waardoor je dus eigenlijk (nog) sneller afvalt.
Hoe kun je je stofwisseling versnellen?

  • Drink veel groene thee. Groene thee is rijk aan EGCG. EGCG is een actie ingrediënt dat erom bekend staat de stofwisseling te versnellen. Heb je genoeg van de warme groene thee, kijk dan ook eens op www.yagua.nl.
  • Kweek spiermassa! Hoe meer spiermassa je kweekt (en daardoor minder vetmassa), des te actiever wordt je stofwisseling. Zo verbrandt een persoon van 70 kilo met zittend werk en een vetpercentage van 30% ongeveer 1646 calorieën per dag. Zou dezelfde persoon een vetpercentage hebben van 15%, dan verbrandt deze ineens ongeveer 1982 calorieën. Dat is ruim 300 calorieën meer!
  • Kauw je eten goed en vaak. Door te kauwen wordt er speeksel geproduceerd. Dit bevat enzymen, die ervoor zorgen dat je stofwisseling beter op gang komt. Ook wordt voedsel makkelijker verbrand, als je ervoor zorgt dat het goed fijn gemalen in je maag en darmen terecht komt.
  • Zet de verwarming niet te hoog. Om je lichaam op temperatuur te houden, heeft je lichaam energie nodig en moet het dus calorieën gaan verbranden. Zet je de verwarming lager, dan heeft je lichaam in verhouding veel calorieën nodig om op temperatuur te komen of te blijven.

Stem!