Oogmake-up tips

Hoe krijg je die sensuele en vrouwlijke oogopslag? BodyNews geeft je tips:

1. eerst camoufleren
Voordat je je oogmake-up opbrengt kun je het best eerst een camouflage product of eye concealer gebruiken. Deze camoufleert niet alleen eventuele wallen of tekenen van vermoeidheid, maar zorgt ook voor een goede basis voor je make-up. Zo komen de kleuren beter uit en blijft het langer zitten.

Breng met je vingertop of een kwastje een beetje camouflage aan op je hele ooglid (boven en onder). Begin eerst met een lichte tint oogschaduw en breng dit aan met je vingertop of een klein kwastje op je binnenste ooghoek en wrijf dit licht uit naar boven en onder.

2. Kleur aanbrengen
Een donkere kleur breng je aan naast de lichte kleur op het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog (dit is het gedeelte waar je met je vinger je oogkas voelt).

Het effect is nog mooier en sprekender wanneer je met drie kleuren oogschaduw werkt. Nadat je de caumouflage en de lichte kleur oogmake-up hebt aangebracht, breng je op het gehele ooglid je favoriete kleur aan. Deze mag niet te donker zijn. Daarna breng je een donkere oogschaduwkleur aan op de arcadeboog. De huid onder je wenkbrauw laat je vrij.

3. Finishing touch
Breng na je oogschaduw vervolgens je mascara en eventueel oogpotlood of eyeliner aan.

Lees ook:
Party look

Stem!