Minerale Make-up & huidverzorging

Mineralen hebben we nodig voor ons lichaam, omdat we ze zelf niet aanmaken. Het grootste gedeelte van de mineralen haal je uit voeding. Het is dus van belang goed te eten! Zonder hulp van deze mineralen functioneren kunnen vitaminen bijvoorbeeld niet. Door een mineraal als ijzer kan ons lichaam zuurstof vervoeren. En calcium is weer belangrijk voor de botten. Andere mineralen spelen onder meer een rol bij de groei of het instandhouden van weefsel. Door deze microdeeltjes kunnen onze spieren zich samentrekken, kunnen we ons voortbewegen. Kortom: we kunnen niet zonder!

Tegenwoordig worden mineralen steeds vaker aan make-up en andere schoonheidsproducten toegevoegd. Het is natuurlijk, puur én parfumvrij. Makers van minerale make-up claimen dat er 0,0% chemicaliën in hun producten zitten. En wie wil dat nou niet? Je mooi maken zonder dat daar chemicaliën –waar je huid van te lijden heeft- aan te pas komen, daar tekenen we voor!

Hype!
Ook in celebrityland zijn er al diverse celebs aan de minerale make-up verslaafd. Penelope Cruz, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, Paris Hilton, Reese Witherspoon en Sandra Bullock gebruiken alleen nog schoonheidsproducten gebaseerd op mineralen. Het is dus hotter dan hot!

Waarom is het anders?
Producten als foundations en poeders bevatten normaal gesproken houdbaarheidsmiddelen, parfums, oliën en bindmiddelen. Al deze chemicalien en nog meer kunnen je huid flink irriteren doordat ze je poriën verstoppen. Diverse merken beloven enkel pure stoffen voor hun verzorgingsproducten te gebruiken, zonder ook maar enige toevoegingen! En met sommige make-up op kun je zelfs slapen, zo natuurlijk is het! Handig als je na het uitgaan het liefst meteen je bedje induikt!

Op zoek naar een goede kliniek, specialist, beauty shop, wellness center, city spa of cosmetische tandarts? Vind ze in onze klinieken & specialisten gids!

Producten

L’Oréal True Match Minerals

Make-up op basis van mineralen is de nieuwste wereldwijde trend. L’Oréal Paris liet zich inspireren door de goede eigenschappen van mineralen met 100% natuurlijke en huidvriendelijke ingrediënten. True Match Minerals is de eerste poeder met mineralen die dekt als een foundation. De kwast is speciaal voor dit product ontwikkeld en zorgt voor een perfecte verspreiding over het gezicht.

i.d. BareMinerals najaars make-uplijn

In de Verenigde Staten is i.d. bareMinerals, de nummer 1 minerale make-up lijn ter wereld, een absolute tophit en ook in Nederland geniet de lijn inmiddels een enorme populariteit! De i.d. bareMinerals Poeder Foundation en de i.d. bareMinerals Blush, wonnen in Amerika recentelijk een ‘Glammy Award’, uitgereikt door Glamour Magazine. Het Amerikaanse warenhuis en absolute ‘beauty-mekka’ Sephora gaf i.d. bareMinerals maar liefst 4 ‘Best of Sephora Awards’ voor respectievelijk: beste foundation, beste poeder, beste concealer en beste huidverzorging!

Rituals Pure Beauty Minerale Make up lijn

– KOOP ONLINE
Rituals is het eerste merk ter wereld dat een exclusieve cosmeticalijn lanceert op basis van high tech formules in combinatie met eeuwenoude edelstenen voor de werking op de huid. De natuurlijke mineralen zorgen voor intense kleuren en pure zijde geeft een sensationele zachtheid. De cosmetica bestaat uit pure formules, dat wil zeggen parfumvrij, bevatten geen of zeer milde conserveermiddelen en zijn niet op dieren getest.Bestel direct >

The Body Shop Mineral warming mask

Het mineral warming mask van The Body Shop is een heerlijk masker dat, nadat je het hebt opgebracht, de huid warm doet aanvoelen. Het masker bestaat uit kaolien klei, zeewier en essentiële oliën. De klei trekt als het ware het vuil uit de huid. En jij hebt na gebruik een heerlijk schone huid die soepel aanvoelt!

Stem!