50+ huidverzorging

Bij een rijpere huid is de microcirculatie, de celvernieuwing en de productie van het collageen vertraagd. Ongewenste vrije radicalen en ander gifstoffen hopen zich op en ook je pigment wordt minder gelijkmatig verdeeld (pigmentvlekjes). Door de hormoonschommelingen heeft je huid veel te verduren. Droogheid is vaak het gevolg.

Je huid lijkt wat ruwer en kan er wat minder sprankelend uitzien. Een van de meest zichtbare tekenen van het ouder worden is een drogere huid. Een oudere huid kan droog en strak aanvoelen en daarbij er mat uitzien. Oorzaak kan een vochttekort zijn in de bovenste huidlaag.

Wist je dat uit onderzoek door Procter & Gamble is gebleken dat we er jonger uitzien met een stralende en vlekkeloze, egale huid. Rimpels en lijntjes doen er dan niet meer zo toe, ze vallen minder op.

Wij hebben een aantal tips voor je: switch bijvoorbeeld naar een romigere of vettere dagcrème, reinig je huid met een reinigingsmelk, of -crème, scrub je huid zeker 2 keer per week en neem zeer regelmatig een vochtinbrengend masker en verwen jezelf af en toe met een serum als oppepper. En…last but not least: wees niet te overdadig met make-up, dit laat je er juist ouder uitzien!

Lees ook meer over:
Droge en gevoelige huid
Pigmentvlekjes

Hoe pak jij lijntjes & rimpels rondom je ogen aan?

Producten

Lancaster Differently Nutri-Dermo skin
Lancaster heeft met Differently nutri-dermo skin een nieuwe huidverzorgingslijn voor de 50+ huid gelanceerd. Het bevat een cocktail van essentiële voedingstoffen – het Skin Complement nutrifying Complex – die de activiteit van de huidcellen herstelt, de tekorten aanvult en de huid ondersteunt om haar jeugdige look en gezonde uitstraling terug te krijgen. Differently is geïnspireerd op de Dermo-cosmetica dat zorgt voor extra veerkracht en een stevigere huid.

Olaz Definity huidverzorgingslijn – GETEST
De Definity lijn van Olaz helpt verkleuringen zoals pigmentvlekjes en dofheid te bestrijden. Olaz heeft voor overdag een diepwerkende mousserende antiverouderingscrème met UV-factor 15 ontwikkeld. Deze luchtige mousserende crème vermindert de zichtbaarheid van verkleuringen en rimpels. Het laat je huid er sprankelend en egaal uitzien.

Lancôme Absolue Premium ßx Crème
Lancôme Absolue Premium ßx Crème is voor vrouwen vanaf 50 jaar de anti-huidverouderingsformule van de 21ste eeuw voor een volle, comfortabele en stralende huid. En het ‘absolute antwoord’ op de specifieke behoeften van de rijpe huid om de huidstructuur diep vanbinnen te vernieuwen.

Biotherm Reminerale
Speciaal voor de hormonale huidveroudering heeft Biotherm een anti-aging oplossing ontwikkeld voor vrouwen ouder dan 50 jaar: Reminerale. Het is een complete verzorging die je huid voedt en herstructureert.

Stem!